
Tiramisu
Course: Sladké pečení a dezertyCuisine: ItalskáDifficulty: SnadnéPorce
4
osobyPříprava
minutes
30
Energie
3050
kcalSuroviny
4 ks vejce
8 PL moučkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
2 bal mascarpone
2 bal douhé cukrářské piškoty
káva (nejlépe espresso)
amaretto
kakao na posypání
Postup
- Uvaříme kávu. Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme do nich mascarpone. Zvlášť ušleháme sníh z bílků a vmícháme do žloutkové směsi. Ušleháme smetanu a také vmícháme do žloutkové směsi.
- Do teplé kávy přidáme trochu amaretta nebo brandy a namáčíme do něj piškoty, které skládáme do obdélníkové mísy.
- Na vrstvu piškot dáme vrstvu žloutkového krému, dáme opět vrstvu piškot namočených v kávě a na to opět vrstvu žloutkového krému.
- Končíme krémem, vršek uhladíme a posypeme přes jemné sítko hustě kakaem tak, aby krém pokud možno nebyl vidět. Dáme nejméně na 6 hodin (nejlépe přes noc) do lednice.