Tiramisu

Tiramisu

Course: Sladké pečení a dezertyCuisine: ItalskáDifficulty: Snadné
Porce

4

osoby
Příprava

30

minutes
Energie

3050

kcal

Suroviny

  • 4 ks vejce

  • 8 PL moučkový cukr

  • 1 kelímek smetana ke šlehání

  • 2 bal mascarpone

  • 2 bal douhé cukrářské piškoty

  • káva (nejlépe espresso)

  • amaretto

  • kakao na posypání

Postup

  • Uvaříme kávu. Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme do nich mascarpone. Zvlášť ušleháme sníh z bílků a vmícháme do žloutkové směsi. Ušleháme smetanu a také vmícháme do žloutkové směsi.
  • Do teplé kávy přidáme trochu amaretta nebo brandy a namáčíme do něj piškoty, které skládáme do obdélníkové mísy.
  • Na vrstvu piškot dáme vrstvu žloutkového krému, dáme opět vrstvu piškot namočených v kávě a na to opět vrstvu žloutkového krému.
  • Končíme krémem, vršek uhladíme a posypeme přes jemné sítko hustě kakaem tak, aby krém pokud možno nebyl vidět. Dáme nejméně na 6 hodin (nejlépe přes noc) do lednice.