Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

Penne all’arrabbiata

Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.
Přípravy 15 minutes
Vaření 30 minutes
Celkem 45 minutes
Kategorie Těstoviny
Cuisine Italská
Porce 4 osoby
Obtížnost Snadné

Nutriční hodnoty

Velikost porce: 90g | Kalorie: 185kcal | Sacharidy: 3g | Bílkoviny: 4g | Tuk: 8.5g | Cholesterol: 6mg | Sodík: 250mg | Draslík: 175mg | Vláknina: 2.5g | Cukr: 2.5g | Vitamin A: 125IU | Vitamin C: 2mg | Kaltsium: 25mg | Raud: 1.2mg

Suroviny
  

  • 360 g těstoviny penne
  • 400 g masitá, pokrájená rajčata
  • 3 ks sušená rajčata
  • 110 ml suché bílé víno
  • 4 PL petrželka nasekaná
  • 2 ks čerstvá chilli paprička
  • 4 PL olivový olej
  • 2 stroužky česnek
  • sůl mořská
  • pepř
  • sýr pecorino na ozdobu

Postup
 

  • Olej rozpalte tak, až se z něj bude téměř kouřit. Vhoďte do něj čerstvá rajčata a zprudka je pár minut opékejte. Pak stáhněte plamen a rajčata 20 minut duste doměkka. Osolte, opepřete a rozmixujte je ponorným mixérem.
  • Přidejte víno, sušená rajčata, celé chilli papričky a česnek a znovu přiveďte k varu. Nechte několik minut mírně probublávat.
  • Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu tak, aby byly al dente.
  • Vyjměte chilli papričky (kdo chce, může je nasekat a vrátit zpět) a omáčku znovu dochuťte solí či pepřem. Vmíchejte polovinu petrželky. Těstoviny slijte, spojte s omáčkou, přidejte druhou část petrželky a ozdobte hoblinami pecorina. Ihned podávejte.

Poznámky

  • Na tyto vášnivé těstoviny přišli Římané z oblasti Latio. Doslovný překlad by zněl „naštvané penne“.
Zkoušeli jste tento recept?Zmínit @ochutnejitalii nebo tag #ochutnejitalii!
Předchozí příspěvek

Následující příspěvek