Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Přípravy 30 minutes
Vaření 40 minutes
Celkem 1 hour 10 minutes
Kategorie Sladké pečení a dezerty
Cuisine Italská
Porce 4 osoby
Obtížnost Snadné

Nutriční hodnoty

Velikost porce: 100g | Kalorie: 295kcal | Sacharidy: 25g | Bílkoviny: 5g | Tuk: 17g | Cholesterol: 78mg | Sodík: 31mg | Draslík: 73mg | Cukr: 16g | Vitamin A: 132IU | Kaltsium: 79mg | Raud: 1.4mg

Suroviny
  

  • 4 ks vejce
  • 8 PL moučkový cukr
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 2 bal mascarpone
  • 1 bal douhé cukrářské piškoty
  • káva (nejlépe espresso)
  • amaretto
  • kakao na posypání

Postup
 

  • Uvaříme kávu. Žloutky vyšleháme s cukrem a vmícháme do nich mascarpone. Zvlášť ušleháme sníh z bílků a vmícháme do žloutkové směsi. Ušleháme smetanu a také vmícháme do žloutkové směsi.
  • Do teplé kávy přidáme trochu amaretta nebo brandy a namáčíme do něj piškoty, které skládáme do obdélníkové mísy.
  • Na vrstvu piškot dáme vrstvu žloutkového krému, dáme opět vrstvu piškot namočených v kávě a na to opět vrstvu žloutkového krému.
  • Končíme krémem, vršek uhladíme a posypeme přes jemné sítko hustě kakaem tak, aby krém pokud možno nebyl vidět. Dáme nejméně na 6 hodin (nejlépe přes noc) do lednice.
Zkoušeli jste tento recept?Zmínit @ochutnejitalii nebo tag #ochutnejitalii!
Následující příspěvek