Rosellina italská focaccia
Rosellina focaccia je rozhodně nejlepší italský recept na focacciu, který můžete připravit. Jsme si jisti, že recept na tuto domácí focacciu se bude všem líbit.
Rosellina focaccia je rozhodně nejlepší italský recept na focacciu, který můžete připravit. Jsme si jisti, že recept na tuto domácí focacciu se bude všem líbit.
Olivy Taggiasca jsou o něco menší než jejich příbuzní, mají zelenou až purpurově nahnědlou barvu. Znalci si váží především jejich jemné, mírně sladké vůně připomínající borové ořechy.
Cantucci (nebo cantuccini) jsou jedny z nejoblíbenějších a nejznámějších sušenek na světě: sladká mandlová vlákna pečená vcelku, poté nakrájená a upečená do křupava a dozlatova.
Malé kouzlo, které spolu se smetanovým nádechem „mantecatury“, která je při přípravě rizota nezbytná, vytvoří rizoto jedinečné a nezaměnitelné chuti. Říkejte mu risotto alla milanese nebo risotto se šafránem, v každém případě vás překvapí svou jednoduchostí!
Do omáčky na špagey „all´amatriciana“ se dává „slanina“, které se říká guanciale. Není uzená, jen sušená a podstatné je, aby pustila tuk a ten se propojil s chutí rajčat. Jen tak se vytvoří pravá chuť „all´amatriciana“.
Penne all’ arrabbiata jsou tradiční italské těstoviny, které jsou věhlasné svou ostrostí a pikantností. To když se hospodyně rozčílí (arrabbiarsi znamená rozčílit se) a trošku to s chilli papričkami a česnekem přeženou.