Costa degli Dei: Nejkrásnější pobřeží Kalábrie od Tropey po Capo Vaticano
Costa degli Dei – Pobřeží bohů – je jedním z těch míst, která si vás okamžitě získají. Tato část Kalábrie […]
Costa degli Dei – Pobřeží bohů – je jedním z těch míst, která si vás okamžitě získají. Tato část Kalábrie […]
V italské kuchyni jsou noky (v italštině „gnocchi“) s klobásou a gorgonzolou chutným pokrmem, který vyvolává pocit tepla a pohody. Tento recept vás provede cestou chutí, díky nimž bude tento pokrm neodolatelný.
Špagety carbonara jsou tradiční italské jídlo, jehož původ je opředen tajemstvím a legendami. Tato jedinečně ochucená směs guanciale, vajec, pecorina a pepře se stala oblíbenou pochoutkou po celém světě. Vydali jsme se na cestu časem a prostorem, abychom odhalili původ této lahodné těstoviny. Připravte se na to, že se ponoříte do chutí italského regionu Lazio.
Zelená omáčka je jednou z tradičních příloh k vařenému masu. Je to recept piemontského původu, který se snadno připravuje a vychutnává se také s rybami, zeleninou nebo na crostini spolu se sklenkou prosecca.
Rychlé a snadné špagety aglio e olio jsou ideální, když máme málo času, ale nechceme se vzdát chutného prvního chodu s jednoduchými středomořskými chutěmi.
Minestrone je jedním z nejoblíbenějších jídel italské kuchyně. Původně byla součástí takzvané „cucina povera“ a často je založena na sezónní zelenině bez pevně stanoveného receptu.